onsdag 25 maj 2016

Nieuwport - Bologne-Sur-Mer, Frankrike, 2016-05-23 - 26

Måndag kl 08:30 ringde jag på hos en tandläkare i Nieuwport, som var fullbokad två veckor framåt, men hade fått ett återbud på em. Reparationen, utan understöd av tandsköterska, gick på 800 kr, vilket är cirka halva priset jämfört med Sverige. Tandsköterskor har de inte råd med enligt tandläkaren.
Att ersätta den trasiga gasfjädern med en ny, gick inte alls så lätt och till slut blev jag tvungen att skjuta reparationen på framtiden. 50 % av tiden går åt till att leta reservdelar och reparera.
 
Seglingen mellan Nieuwport och Bologne-Sur-Mer blev rena propagandaseglingen, medström, halvvind och slör, skapligt väder, långa stunder farter över 10 knop (inkl ström). 8 poäng på den 10-gradiga skalan. För att det skulle ha blivit 10 poäng hade det krävts frånlandsvind. Med den aktuella vinden från N-NO blev det lite skvalpigt.
 
Hamnen i Bologne är inte min favorithamn. Skillnaden mellan hög- och lågvatten är 7 m och gör att det känns lite instängt när det är lågvatten. Läs här vad jag tyckte vid förra besöket. Här blir jag kvar en dag för att tvätta kläder.

2 kommentarer:

 1. Börjar det bli lite varmare nu ?
  När skall du prova att lägga ut en liten videosnutt med din
  ProCam ?

  SvaraRadera
 2. Lycka till med resten av seglatsen och Spanien!
  Ricky & Co

  SvaraRadera