fredag 17 mars 2017

Cartagena - Alicante, 2017-02-26 - 03-17

Barbeque varje söndag
Varje söndag anordnas en barbeque på marinan i Cartagena. På fotot syns Maureen och Ray, mina båtgrannar, i lila och vitt, samt Ann och Peter i rött och svart. (Ray och Peter bistod mig för att lösa problemet med septitanken.) Vi väntar på att grillen skall bli tillräckligt varm.

Den 1 mars deltog jag i min sista vandring i kustbergen en timmes bussresa från Cartagena i ett väder, som motsvarar svensk sommar.
Vandring varje onsdag

Den 7 mars tog jag upp båten för bottenmålning och 9 mars sjösattes den igen. Varvet tillåter inte att båtägarna själva målar. Upptagning och sjösättning kostade 2300 kr, högtryckstvätt 550 kr, markhyra 400 kr, bottenfärg 2800 kr, målning 650 kr, rollers, tejp etc 100 kr, totalt 8200 kr. Det svider. Priserna är lägre än i Almerimar, som anses vara ett billigt varv.

Lördag 11 mars gick jag 62 nm för motor till Alicante. En kort stund i början blåste det och jag satte upp seglen. Jag upptäckte då att översta lattan i storseglet saknades. Ingen katastrof, särskilt inte när det inte blåser, men irriterande och ny latta måste anskaffas. I Alicante fick jag så småningom kontakt med en segelmakare, som kunde kapa till en latta och som kunde komma till Alicante påföljande fredag 17 mars, vilket är idag. I den stora staden Alicante finns inga segelmakare.
En av gasfjädrarna, som håller upp en lucka i sittbrunnen hade också gått sönder. Den har jag nu ersatt och det tog naturligtvis mycket längre tid än beräknat. Plastskiktet på insidan av luckan var för tunt för att skruvarna skulle sitta kvar och jag blev tvungen att skaffa polyester, glasfiber och topcoat för att göra en förstärkning.
Upptagning för bottenmålning
Någon tid har jag inte förlorat på detta. Det har blåst hårt från nord och nordost hela veckan. De första dygnen regnade det oavbrutet och ihållande. Nu har vinden avtagit, men båtarna rör sig oroligt ändå och det gnekar störande. Hamnen är väl skyddad för nordliga vindar och om det är så här oroligt ändå, kan man tänka sig hur det är för sydliga vindar. Trots att det är lågsäsong kostar det 340 kr/dygn inkl allt. Generellt kan man nog säga att, i den del av Medelhavet, som jag hittills har seglat i, antingen blåser det för mycket eller så blåser det inte alls

Alicante
Här i Alicante är det stilla försäsong avseende antal turister. Bortsett från regnandet några dagar, har solen lyst och temperaturen gått upp till ca 18 grader i skuggan och 12-13 grader på natten. Jag såg en äldre dam, som långsimmade inne i hamnbassängen på förmiddagen, vattentemperatur 14 grader!

Har ni upptäckt att Netflix för några veckor sedan släppte säsong 4 av The Americans? Gillar ni spionhistorier, måste ni titta på den här serien.

Om inget oförutsett inträffar med avseende på vädret går jag imorgon ca 40 nm till Moraya.

Populärt i Spanien
Alicante

3 kommentarer:

 1. Roligt att höra ifrån dig. Tänk att man hela tiden upptäcker saker som behöver fixas trots hamnliggning. Lycka till med nästa etapp.
  Själv håller jag på att packa för att åka upp och åka skidor.

  SvaraRadera
 2. Var på båtklubbsmöte igår. Miljöförvaltingen rekommenderar att båtar inte får bottenmålas utan man kommer att kontrolleras om nuvarande bottenfärg läcker gifterna. Troligt resultat är att jag blir tvingad att blästra bort allt och epoxy måla nästaår. Tufft att ha båt i Mälaren de kommande åren

  SvaraRadera
 3. GRATTIS på födelsedagen! Du har tydligen hamnat i skugga för både Skype och Marine Traffic, men antar att du lagt till i Moraya eller Moraira som det står på Marine Traffics karta.

  SvaraRadera