fredag 20 maj 2016

Cuxhaven, Tyskland - Den Helder, Holland, 2016-05-18 - 20

Start från Cuxhaven vid 13-tiden på onsdagen i en lagom bidevind, medström och vackert väder. Efter några timmar blev vinden för svag och vi startade motorn. Det blev en rätt behaglig natt, tidvis med månljus, som lyste upp. Under natten mötte vi några segelbåtar, men väldigt få fartyg. Vi var särskilt glada att vi inte mötte några fiskebåtar. De är oberäkneliga och svåridentifierade och alla har inte AIS. På torsdagsförmiddagen fick vi vind, men tyvärr rent akterlig och för svag för att ge någon fart, så det blev fortsatt motorgång. Många nyfikna sälar tittade på oss när vi kom närmare kusten.
Den här gången hoppade vi över de Frisiska öarna och gick direkt till Den Helder, som är en holländsk marinbas. Jag var här i augusti, klicka här, om ni veta vad jag skrev då.
Väderleksrapporterna har visat på hård vind rätt emot vår fortsatta färdriktning, så vi stannar en natt till. Aktiviteterna här i Den Helder har begränsat sig till promenader för S-G och cykla och handla livsmedel för egen del.
Imorgon lördag fortsätter vi mot Nieuwport i Belgien. Visserligen är vinden rätt emot då också, men något svagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar