fredag 7 oktober 2016

Valencia - Calpe - Almerimar, 2016-09-28 - 10-07

28 sep Valencia - Calpe
En synnerligen jobbig dag. Grov havsjö med vindens vågor från ett håll och dyning från ett annat håll. Vågor, som bröt över båten. Vid ett tillfälle flög jag som en vante över sittbrunnen och bröt troligen några revben när jag slog i. Hela båten saltbelagd. Hård vind, medel 10 m/s, byar upp till 13. Slör/halvvind/plattläns, bra fart. Växlande molnighet, kortvarigt regn. 2 rev i storen. Stekte fisk, som måste ätas stående.
Spolade av båten i hamn. Hamnen ok, men dyraste sedan jag lämnade Nynäshamn, 550 kr.
Ingen rundtur, skall iväg imorgon igen.

29 sep Calpe - Torrevieja
Fin, solig, varm dag med bra seglingsvind, plattläns och slör, jobbig sjögång med rull. Framme i Torrevieja vid 17-tiden. Här rimliga priser, 290 kr/dygn inkl allt. Först förtöjning vid hamnkontoret för registrering och sedan, som vanligt, hjälp med förtöjning av en ”marinero”. 2 tampar i aktern, varav en fastnade i rodret, vilket jag upptäckte när jag skulle ge mig av.

30 sep - 7 okt Torrevieja - Almerimar
Cyklade och handade på Mercadona i Torrevieja när de öppnade 09:00. Kom iväg vid 10-tiden i sol, värme och fin vind. Satte seglen redan inne i marinan. Målet Almerimar, 145 nm. Segling hela dagen. Fram mot kvällen avtog vinden och motor på. Stjärnklart och väldigt få båtar, inga fiskebåtar alls. Försökte sova/vila en kvart i taget. Fortsatt svag akterlig vind hela natten. Hade jag väntat till lördag innan jag lämnade Torrevieja, hade jag fått motvind eller ingen vind alls. Nu fick jag i alla fall segla en hel dag.

Här på sydkusten går solen upp 08:05 och ner 19:53, så ungeför 12 timmar dag. Anlände Almerimar 09:30 och började med att tanka.

Jag kom alltså fram till Almerimar lördag 1 oktober och på måndag morgon kom Stuart och hans fru Tracy till båten för att ta mått för de rostfria rören till en bimini, ett soltak över sittbrunnen. På onsdagen var rören på plats och på torsdagen kom Sandra, som skall sy tyget, och tog mått. Idag fredag skall tyget monteras på rören. Här går det undan.
Under veckan fick jag de sista delarna till den nya ankarwinschen och har börjat med elinstallationerna. Det har verkligen varit segt att få en ny winsch på plats och arbetet för att göra om ankarboxen blir omfattande.
Den gamla ankarwinschen och den blyade linan är skickade hem till Sverige, vikt 30 kg, fraktpris ca 500 kr. Winschmotorn är skickad tidigare till reparatören i Sverige.

På tisdag 11 oktober tar jag upp båten för byte av olja och offeranod, kontroll av botten, polish och vaxning.

Igår kväll 6 oktober var jag på ett skandinaviskt möte på en restaurang. Vi åt tapas, drack vin och öl, Ett 30-tal skandinavier hade mött upp, mest svenskar. Man träffas varje torsdag. En del bor i båtar och en del i lägenheter. På söndag skall vi gör ett studibesök i ett av växthusen.

Vädret fortsätter att vara varmt, sista dagarna nära 30 grader, nattetid ner mot 20 grader. Idag fredag 7 oktober skall det bli svalare, ca 26 grader.

Jag besväras av ett ryggskott, som inte vill ge med sig, tillsammans med revbensbrottet. Det är dock inte värre än att jag kan både gå och cykla. Som tur är har jag äntligen kommit till skott och tecknat en reseförsäkring, som gäller i ett år.

7 kommentarer:

 1. Milda makter, vilka äventyr ! Bara en av dessa strapatser skulle få vem som helst att vika ner sig men vår sjökapten med vikingablod seglar på i ur och skur.
  Tack och lov att du har försäkrat dig.
  Det är bara en månad tills vi ses i Cartagena och det ser vi vekligen fram emot !

  SvaraRadera
 2. Ja man får inte vara nån vekling på en sådan segling.. Inte som att vandra i parken, som jag brukar säga... Revbensbrott el ens. sprickor gör ont. Det vet jag av egen erfarenhet. Tackolov läker dom av sig självt utan dyra läkarbesök el. 💊 💊 , men besvären för mig satt i varje fall i en månad. Löpning var inte att tänka på å sova var besvärligt.. Kroppen är fantastisk å en gåta att man lever fortfarande.. NJUUT!

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att det gick "bra". Du har ju dessutom viss vana sedan tidigare seglingar m Miranda. Har du ryggskott gäller det att träna rygg/mage. Du bör kanske konsultera en sjukgymnast.
  Kul att det finns ett skandinavisk grupp.
  Här 8-10 C med frisk vind. Imorn bitti ska Miranda upp på land. Nu är det höst

  SvaraRadera
 4. Hoppas solskyddet blir bra förståss. Njut av värmen o miljön

  SvaraRadera
 5. Hej pappa! Jag längtar tillbaka till båten och ditt sällskap! Hösten är här och nu känns våra varma dagar på båten nästan som en avlägsen hägring. Kul att höra att du mår bra trots dina revbensbrott och ryggskott. Trevligt också att du hittat en grupp Scandinaver att umgås med. Biminin underlättar ju dessutom avsevärt om rörligheten är nedsatt pga ryggskott.

  Här hemma rullar allt på i vanlig takt. Jag och Janie jobbar på och hösten är här. Vackert som tusan med alla fina löv. Idag är det dock grått och rätt trist, vilket är perfekt bioväder så det är vad vi har planerat för kvällen. Just nu är Janie och springer 5mil längs med Sörmlandsleden och jag är hemma och förbereder lite inför nästa jobbvecka.

  Hoppas att ni får trevligt på växthuset imorgon!
  Kram
  /Tobias
  PS. Glöm inte att Vera fyller 5år idag (med pågående kalas)

  SvaraRadera
 6. *hade trevligt förra söndagen i växthuset. :) (Läste fel datum)

  SvaraRadera
 7. Hej pappa! Jag längtar tillbaka till båten och ditt sällskap! Hösten är här och nu känns våra varma dagar på båten nästan som en avlägsen hägring. Kul att höra att du mår bra trots dina revbensbrott och ryggskott. Trevligt också att du hittat en grupp Scandinaver att umgås med. Biminin underlättar ju dessutom avsevärt om rörligheten är nedsatt pga ryggskott.

  Här hemma rullar allt på i vanlig takt. Jag och Janie jobbar på och hösten är här. Vackert som tusan med alla fina löv. Idag är det dock grått och rätt trist, vilket är perfekt bioväder så det är vad vi har planerat för kvällen. Just nu är Janie och springer 5mil längs med Sörmlandsleden och jag är hemma och förbereder lite inför nästa jobbvecka.

  Hoppas att ni får trevligt på växthuset imorgon!
  Kram
  /Tobias
  PS. Glöm inte att Vera fyller 5år idag (med pågående kalas)

  SvaraRadera